Drempelverlagers & Oprijplaten

Een drempelverlager

Een drempelhulp

Wanneer u hulpbehoevend bent en gebruik moet maken van een rolstoel, rollator of schootmobiel kunnen drempels in huis vervelend zijn. Drempels in huis kunnen een obstakel zijn, omdat u de hoogte van een drempel moet overbruggen. U kunt kiezen uit twee mogelijkheden om het probleem met de drempels in huis op te lossen. U kunt beslissen om heel uw huis vrij van drempels te maken. Dit betekent ook dat u de vloeren zal moeten aanpassen. Het drempelvrij maken is heel wat werk en ook de kosten kunnen daarbij behoorlijk hoog zijn. Gemakkelijker is het om drempelhulpen te plaatsen.
0,3 x 10 x 100 cm Drempelvervanger, aluminium

Een drempelvervanger

In uw huis kunt u als u hulpbehoevend bent en gebruik moet maken van bijvoorbeeld een rollator de problemen die u heeft met drempels oplossen door drempelverlagers. Hierdoor wordt de drempel niet verlaagt, maar kunt u een drempel gemakkelijker overbruggen. Het is een schuine oplopende strip of plaat die voor de drempel geplaatst wordt. Dit wordt in veel gevallen aan weerszijden van de drempel gedaan. U moet een strip nemen waarvan de hellinghoek niet te groot is.
2,5 cm - Rubberen Drempelhulp Schuin

Een rubberen drempelhulp

Om de hinder die u ondervindt van de drempels in uw huis, kunnen er plakscheggen geplaatst worden. Plakscheggen kunnen de hoogteverschillen bij de drempels in huis wegnemen. De plakscheggen hebben een minimale afmeting, zodat ze altijd passen. Het is ook een groot voordeel dat plakscheggen zelfklevend zijn. Aan de voorzijde zijn ze afgeschuind. U zult geen last hebben van de overgang. Plakscheggen worden vooral toegepast om een hoogte van 0,6 tot 3,6 cm te overbruggen. Ze worden aan weerszijden van de drempel geplaatst. U kunt ook kiezen voor het laten plaatsen van scheggen. Met scheggen kunt u een hoogteverschil overbruggen van 2 tot 15 cm. Voordat u een besluit neemt wat voor een drempelhulp u geplaatst wilt hebben, is het verstandig om vooraf bij de gemeente te vragen of u een vergoeding kunt krijgen.

Meer informatie over onze drempelvervangers:

Bent u op zoek naar een handige drempelhulp om uw huis of pand weer volledig rolstoeltoegankelijk te maken? Neem dan gerust een kijkje bij ons op de webshop. Bij Drempelhulp.nl garanderen wij dat we voor iedere situatie een gepast oplossing voor u kunnen bieden!

Komt u er niet helemaal uit? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur een mailtje naar: info@drempelhulp.nl. U kunt ook gebruik maken van onze chatsupport, ook als we even offline zijn zullen wij uw aanvraag altijd binnen 24 uur beantwoorden.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment aan diverse drempelhulpen > 

Een Drempelverlager of Drempelvervanger Koopt u Bij Drempelhulp.nl

Drempelhulp.nl biedt een uitgebreid assortiment aan drempelverlagers en drempelvervangers. Altijd een oplossing!

Een oprijplaat voor een scootmobiel

Soorten drempelplaten

Een drempel laten maken

Een oprijplaat is een stevige staal- of aluminiumplaat die ervoor zorgt dat mensen met een scootmobiel een drempel veilig kunnen passeren. De oprijplaat wordt ook gebruikt voor mensen met een rolstoel, rollator of looprek. De lengte van zo’n oprijplaat is afhankelijk van het hoogteverschil dat overbrugd moet worden. De hellingbaan van de oprijplaat mag een maximale schuinte hebben van 17%, zodat er nog gemakkelijk een scootmobiel eroverheen kan rijden. De oprijplaten moeten stevig gemaakt zijn. Er zijn meerdere soorten drempelplaten waarmee drempels overbrugd kunnen worden.
Wanneer we naar drempelplaten kijken, kunnen we ze in verschillende klassen onderverdelen. Er zijn drempelhulpen tot 3 cm hoogte; tussen de 3 en 7 cm en tussen de 5 en 15 cm. Ze worden van traanplaat gemaakt die een dikte hebben van 4 mm. Traanplaat wil niets anders zeggen dan dat de plaat voorzien is van uitstulpinkjes. Dat wordt gedaan om een betere grip van de rubberen banden te krijgen. Voor zware gewichten, bijvoorbeeld een scootmobiel, zijn de platen 6 mm dik. De belastbaarheid is maximaal 600 kilogram.

Het is mogelijk om een drempelplaat op maat te laten maken. Afhankelijk van de hoogte die overbrugd moet worden zal de lengte van de drempelplaat veranderen. Hoe hoger de drempel is, hoe langer de plaat gemaakt moet worden. De drempelplaat zal stevig neergelegd moeten worden. Hij mag niet verschuiven wanneer je er met een scootmobiel op rijdt. Soms is het verstandig om de plaat vast te zetten met schroeven. Wanneer je een oprijplaat ontvangt, is het verstandig om te kijken naar de eventuele bevestigingsmethode. Ook de zijwanden moeten schuin aflopen. Het moet niet zo zijn dat, als u 1 cm naast de plaat komt met uw rollator, rolstoel of schootmobiel, u eraf valt.

Meer over de drempelhulpen van drempelhulp.nl

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment van drempelhulpen hier >

Of bel: 010-2420914 of stuur een mailtje naar: info@drempelhulp.nl