Oprijplaten extra breed

Heeft u een bredere rolstoel, elektrische rolstoel of scootmobiel en zoekt u een geschikte oplossing? Dan bieden wij speciale oprijplaten die geschikt zijn voor extra brede voertuigen. De oprijplaten zijn voorzien van een antislip bovenlaag, waardoor ze altijd veilig in gebruik zijn. Ook als het geregend heeft en nat is geworden, is deze honderd procent veilig te gebruiken. De oprijplaten worden aangeboden in verschillende extra brede formaten. En hoewel deze platen verplaatsbaar zijn, komen ze het beste tot hun recht op een vaste locatie.

Filter

Waarom heeft u een brede oprijplaat nodig?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat u aan beide zijden van uw rolstoel minimaal 5 tot 8 cm aan vrije ruimte overhoudt om te maneuvreren. Wanneer u op de oprijplaat rijdt kan het erg vervelend en mogelijk zelfs gevaarlijk zijn om herhaaldelijk tegen de zijwand aan te stoten.

Voor een vrije ruimte aan beide zijden moet u er rekening mee houden dat u zo’n 10 tot 16 cm bij de breedte van uw rolstoel of scootmobiel op moet tellen. Wanneer deze een totale breedte heeft van 75 cm, adviseren wij een minimale binnenbreedte van 85 cm. Helaas bieden de meeste “normale” oprijplaten deze breedte niet, in deze gevallen zouden wij u dan adviseren om een extra breed formaat aan te schaffen. Onze brede oprijplaten bieden een binnenbreedte van 83,5 cm of meer.

Heeft u voor uw rolstoel niet per se een extra breed formaat nodig? Bekijk dan hier onze standaard aluminium oprijplaten of opvouwbare oprijplaten.

Hoe kiest u de juiste oprijplaat extra breed?

Nu we weten waarom de breedte belangrijk is en hoe u kunt bepalen of u een extra brede oprijplaat nodig heeft of dat u ook voor een standaard formaat kunt kiezen, kunnen we de benodigde lengte van de oprijplaat bepalen. De lengte is belangrijk omdat dit bepaald hoe steil de te overbruggen helling zal zijn.

Voor het bepalen van de benodigde lengte van de oprijplaat hanteren wij de volgende vuistregels:

  • Zelfstandige gebruikers van manuele rolstoelen: 1:7
  • Geduwd door een verzorger en elektrische rolstoelen: 1:5

Met de bovenstaande regels bedoelen wij te zeggen dat u voor iedere 1 cm aan hoogte die u moet overbruggen 5 of 7 cm aan lengte moet rekenen.

Dit betekend dat wanneer u een hoogte van 10 cm wenst te overbruggen dat u een oprijplaat nodig heeft van minimaal 50 cm (wanneer u geduwd wordt of gebruik maakt van een elektrische rolstoel) of 70 cm lang (voor zelfstandige gebruikers van manuele rolstoelen). Houdt bij het kiezen van een geschikte extra brede oprijplaat ook rekening met het gewicht van de plaat zelf en de maximale gewichtscapaciteit.

Heeft u nog vragen over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur geheel vrijblijvend een mailtje naar: info@drempelhulp.nl. Wij helpen u dan graag verder.