Filter

Drempelhulpen voor in de douche

Een drempelhulp voor in de douche is een relatief eenvoudige oplossing die ervoor zorgt dat u weer op veilige wijze gebruik kunt maken van uw douche, zonder gevaarlijke drempels die voor struikelgevaar kunnen zorgen.

Waarom zijn drempelhulpen voor in de douche belangrijk?

Dankzij een drempelhulp te plaatsen in en / of voor de douche vermindert u het risico op valpartijen en ongelukken. De badkamer is een van de gevaarlijkste plekken in huis, vooral voor ouderen en mensen met een beperking kan een te hoge drempel in de douche voor gevaarlijke situaties zorgen. Drempelhulpen zijn een betaalbare manier om de badkamer veiliger te maken zonder dat u uw badkamer hoeft te verbouwen.

Een drempelhulp wordt niet alleen geplaatst om gevaarlijke situaties te voorkomen maar is ook erg handig voor mensen met een beperking. Een drempel kan voor sommige mensen namelijk een onoverkomelijk obstakel zijn. Door een drempelhulp te plaatsen, wordt de douche toegankelijk gemaakt voor personen die niet zelfstandig over hoge drempels van douchecabines heen kunnen stappen.

Soorten drempelhulpen voor in de douche

Om uw douche weer toegankelijk te maken kunt u kiezen voor onze kunststof drempel oplossing. Deze kunststof oplossing is volledig slipvast en waterdoorlatend. De douche drempelhulp oplossing kan op maat gemaakt worden zodat deze perfect aansluit op uw douche.

Er zijn verschillende “KITS” verkrijgbaar om uw douche weer op een veilige manier toegankelijk te maken. Bekijk hier ook de algemene douche drempelhulp handleiding, hierin zijn de verschillende tussen de verschillende KITS duidelijk afgebeeld.

Kit 1

De KIT 1 douchedrempel oplossing is ideaal voor het opvullen van een hoogte verschil van ongeveer 2 cm. De KIT is zorgt ervoor dat een inloopdouche volledig gelijkvloers gemaakt kan worden. KIT 1 is een platform oplossing die een uitsparing opvult met tegels, er worden bij deze KIT geen ramps en hoek ramps geleverd.

Bekijk hier ook de KIT 1 douche drempelhulp handleiding

Kit 2

De KIT 2 drempeloplossing wordt gebruikt om een uitsparing van 1,6 cm of lager op te vullen. De douche wordt met deze kit helemaal op vloerhoogte gebracht. Er worden bij het realiseren van deze oplossing zowel kunststof tegels als ramps gebruikt.

Bekijk hier ook de KIT 2 douche drempelhulp handleiding

Kit 3

De KIT 3 douche drempelhulp lijkt in veel opzichten op de KIT 2 douche drempelhulp oplossing maar houdt hierbij ook rekening met een hoek uitsparing in de doucheruimte. De KIT 3 oplossing is geschikt voor het opvullen van een hoogte van 1,6 cm of lager.

Bekijk hier ook de KIT 3 douche drempelhulp handleiding

Afwijkende drempeloplossing vereist?

Het kan natuurlijk heel goed voorkomen dat geen van de bovenstaande KIT-systemen zullen passen bij de door u te realiseren drempelhulp voor in de douche. Met ons modulaire drempelsysteem kunnen wij in vrijwel alle gevallen een passende drempeloplossing bedenken voor uw situatie.

U kunt foto’s en afmetingen sturen naar info@drempelhulp.nl en wij zullen een gerichte offerte voor u maken. Voor meer informatie kunt u ook bellen naar: 010-2420914.

Waar moet je op letten bij het kiezen van drempelhulpen voor in de douche?

Voor het realiseren van een veilige doucheomgeving moet er ook bij het plaatsen van een douche drempelhulp nog met een aantal dingen rekening gehouden worden.

Zo is het helaas niet mogelijk om onze douche drempelhulp toe te passen in douchebakken met afgeronde hoeken. Ook is het erg belangrijk dat er bij de installatie van de douchedrempel goed op gelet wordt dat de drempelhulp niet te veel kan verschuiven.

Hoe installeer je drempelhulpen voor in de douche?

Het installeren van drempelhulpen voor in de douche is relatief eenvoudig en kan in de meeste gevallen zelf worden gedaan. Hieronder volgen de stappen die je moet volgen:

  1. Meet de hoogte en breedte op van uw douchebak
  2. Neem voorafgaand de meegeleverde handleiding door en maak een plan
  3. Reinig de vloer en de douchebak grondig met een schoonmaakmiddel
  4. Zaag de drempelhulp onderdelen op maat met een decoupeerzaag
  5. Plaats de drempelhulp op zo’n manier dat deze stevig ligt tussen de randen van de douchebak
  6. Controleer of de drempelhulp stevig en stabiel ligt

Wilt u de installatie van de drempelhulp liever door ons laten doen? Geen enkel probleem, door heel Nederland en een gedeelte van België hebben wij ervaren monteurs rijden die de drempelhulp bij u kan plaatsen. Neem hiervoor gerust contact met ons op door te mailen naar: info@drempelhulp.nl of bel naar: 010-2420914.