Oprijgoot inschuifbaar

Oprijgoten, in tegenstelling tot volledige oprijplaten, bestaan uit twee inschuifbare goten waar de wielen van uw rolstoel op geplaatst kunnen worden. De oprijgoten wegen slechts enkele kilo’s per stuk en daarom is dit hulpmiddel ideaal voor onderweg, bijvoorbeeld om met de rolstoel in een busje te rijden. Ondanks hun lichte gewicht hebben ze een zeer grote gewichtscapaciteit. Verder zijn ze altijd voorzien van een antislip bovenlaag, zodat u de hulpmiddelen ook kunt gebruiken bij vochtig weer. Door de opstaande randen kunt u er nooit af glijden. Deze oprijgoten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

Filter

Voor rolstoel en scootmobiel

De inschuifbare oprijgoot is geschikt voor gebruik met een rolstoel en sommige type vierwiel scootmobielen. U moet hierbij wel opletten dat deze een opstaande rand heeft van 5 cm, dit betekent dat uw scootmobiel hier overheen moet kunnen. Binnen ons assortiment bieden wij oprijgoten die uit kunnen schuiven tot wel 365 cm. Hierdoor bedienen ze een oplossing voor iedere situatie.

Het juiste formaat kiezen

Bij het kiezen van de juiste oprijgoot is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van zowel het mobiliteitsapparaat als de drempel of verhoging die moet worden overbrugd. Oprijgoten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes om aan verschillende behoeften te voldoen. U kan zelf de juiste hoogte berekenen met de volgende stappen:

  • Meet de hoogte van de drempel: gebruik een meetlint of een liniaal om de exacte hoogte van de drempel te meten.
  • Bepaal de gewenste hellingshoek: een gebruikelijke richtlijn is om een hellingshoek van ongeveer 1:6 aan te houden voor rolstoelhellingen, wat betekent dat voor elke 1 cm hoogteverschil, er 6 cm lengte aan de helling toegevoegd moet worden.
  • Bereken de lengte van de helling: de lengte van de helling is afhankelijk van de hoogte van de drempel en de gewenste hellingshoek.
    Bijvoorbeeld, voor een drempel van 10 cm hoogte zou de lengte van de helling zijn: 10 cm / 6 = 1,67 m = 167 cm.

Oprijplaat of oprijgoot

Hoewel oprijplaten en oprijgoten vergelijkbare functies vervullen, zijn er subtiele verschillen die de keuze tussen beide beïnvloeden. Oprijgoten die inschuifbaar zijn, zijn ideaal voor situaties waar flexibiliteit belangrijk is. Denk hierbij aan het in- en uitladen van een rolstoel in een auto of het betreden van een bus. Oprijplaten daarentegen bieden een meer permanente oplossing, geschikt voor langdurig gebruik op semi-vaste locaties, zoals bij ingangen van gebouwen, maar ook flexibiliteit nodig hebben. Een voorbeeld hiervan is een winkel die toegankelijkheid wil bieden voor klanten met een handicap door deze bij de ingang te installeren. Ook kan u in deze situatie kiezen voor een kant-en-klare drempelhulp.

Weet u niet zeker of de oprijgoot geschikt is voor uw rolstoel of scootmobiel? Neem dan contact met ons op via 010 – 2420914, wij adviseren u graag wat voor uw situatie geschikt is. Daarnaast bieden wij maatwerkoplossingen.