Filter

Oprijplaat opvouwbaar

De oprijplaten opvouwbaar zijn geschikt voor vele verschillende doeleinden. Omdat deze oprijplaten een extra brede uitvoering hebben gekregen, zijn de oprijplaten geschikt voor alle soorten rolstoelen en zelfs voor de bredere scootmobielen. Verder zijn de oprijplaten erg veilig, want de openstaande randen aan de buitenzijdes voorkomen dat de gebruiker per ongeluk naast de oprijplaat terecht komt bij het overbruggen van een drempel. Omdat de oprijplaat opvouwbaar erg licht zijn en bovendien eenvoudig in- en uitgeklapt kunnen worden, kunt u deze oprijplaten overal mee naartoe nemen. De oprijplaten opvouwbaar worden aangeboden in verschillende formaten.

Welke lengte oprijplaat opvouwbaar?

Eén van de meest gestelde vragen die wij krijgen is welke lengte het beste past bij de situatie. Als vuistregel rekenen wij voor iedere centimeter dat u aan hoogte moet overbruggen dat u minimaal 6 centimeter aan lengte moet aanhouden. Op deze manier zorgt u ervoor dat u met de oprijplaat opvouwbaar met een veilige hellingshoek het obstakel kunt overbruggen.

Wanneer de oprijplaat te kort is wordt neemt de hellingshoek toe en kan de oprijplaat op zichzelf een uitdaging vormen om op te komen, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Een rekenvoorbeeld; als u een drempel van 20 cm moet overbruggen doet u 20 x 6 = 120. Dus heeft u een oprijplaat nodig van minimaal 120 cm lang.

Contact:

Heeft u nog vragen over één van onze oprijplaten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur geheel vrijblijvend een mailtje naar: info@drempelhulp.nl. Wij helpen u dan graag verder.