Oprijplaat opvouwbaar

De oprijplaten opvouwbaar zijn geschikt voor vele verschillende doeleinden. Omdat deze een extra brede uitvoering hebben gekregen, zijn de oprijplaten geschikt voor alle soorten rolstoelen en zelfs voor de bredere scootmobielen. Verder zijn ze erg veilig, want de openstaande randen aan de buitenzijdes voorkomen dat de gebruiker per ongeluk naast de oprijplaat terecht komt bij het overbruggen van een drempel. Omdat de oprijplaat opvouwbaar erg licht zijn en bovendien eenvoudig in- en uitgeklapt kunnen worden, kunt u deze overal mee naartoe nemen. De opvouwbare oprijplaten worden aangeboden in verschillende formaten.

Filter

Varianten in lengte en ontwerp

Onze oprijplaten opvouwbaar zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van 61 cm tot wel 250 cm. Deze variatie in lengte zorgt ervoor dat er altijd een geschikte oplossing is voor uw specifieke behoeften en situatie. Daarnaast heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een ontwerp met of zonder scharnieren. Het scharnier loze oppervlak  zorgt ervoor dat deze niet in de weg kunnen zitten tijdens het oprijden met uw rolstoel, rollator of scootmobiel en wanneer voorkomt struikelgevaar wanneer iemand over de plaat loopt. Naast het scharnier loze ontwerp bieden wij ook oprijplaten met scharnieren aan. Deze zijn compacter op te bergen dankzij hun opvouwbare ontwerp, maar missen het voordeel van een volledig vlak oppervlak.

Bent u op zoek naar een oprijplaat voor onderweg? Dan is ons assortiment met oprijplaten vast opvouwbaar zeer geschikt. Deze zijn eenvoudig aan een busje te bevestigen en in- en uit te klappen.

Welke lengte opvouwbare oprijplaat?

Eén van de meest gestelde vragen die wij krijgen is welke lengte het beste past bij de situatie. Als vuistregel rekenen wij voor iedere centimeter dat u aan hoogte moet overbruggen dat u minimaal 6 centimeter aan lengte moet aanhouden. Op deze manier zorgt u ervoor dat u met de oprijplaat opvouwbaar met een veilige hellingshoek het obstakel kunt overbruggen.

Wanneer de oprijplaat te kort is, neemt de hellingshoek toe en kan het gebruik op zichzelf een uitdaging vormen om op te komen, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Een rekenvoorbeeld; als u een drempel van 20 cm moet overbruggen doet u 20 x 6 = 120. Dus heeft u een oprijplaat nodig van minimaal 120 cm lang.

Contact:

Heeft u nog vragen over één van onze oprijplaten? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur geheel vrijblijvend een mailtje naar: info@drempelhulp.nl. Wij helpen u dan graag verder.