Drempelhulp WMO

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drempelhulp WMO

Bij Drempelhulp.nl zijn wij erg trots dat wij als specialist op het gebied van drempelhulpen veel samenwerkingen op hebben gesteld met verschillende gemeentes binnen Nederland. Dankzij de WMO kunnen inwoners van een Nederlandse gemeente drempelhulpen vergoed krijgen.

Een drempelhulp van de gemeente dankzij de WMO

Heeft u een drempelhulp nodig om weer veilig uw huis te kunnen betreden? Dan adviseren wij u altijd om contact op te nemen met uw gemeente, de kans is groot dat zij de drempelhulp voor u kunnen vergoeden, dit dankzij de zogeheten Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO). De gemeente moet er sinds 2015 namelijk voor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen, rijksoverheid.

Door contact op te nemen met uw gemeente kunt u informeren naar de beschikbaarheid van vergoeding van drempelhulp producten.

Nadat u contact heeft opgenomen zullen zij eventuele vervolgstappen aan u voorleggen. Het kan zo zijn dat u vrij bent om een drempelhulp aan te schaffen en de prijs hiervan te declareren aan de gemeente. Het kan ook zo zijn dat uw gemeente een vaste leverancier heeft voor drempelhulpen, hun leverancier zal dan de drempel bij u op komen meten en een offerte uitbrengen aan uw gemeente. De gemeente zal deze offerte dan accepteren en de drempelhulp wordt bij u geplaatst.

Zelf een drempelhulp aanschaffen

Hoewel het in sommige gevallen interessant is om een drempelhulp via de gemeente te laten leveren kunt u er ook voor kiezen om de drempelhulp zelf te betalen. Het is namelijk zo dat u voor de meeste hulp en ondersteuning een maandelijks bedrag van €19,- per maand moet betalen (Zie: Rijksoverheid). Omdat dit een maandelijks bedrag is kan dit over de jaren heen behoorlijk oplopen.

Het zou zo kunnen zijn dat u een stuk goedkoper uit bent als u zelf de drempelhulp koopt. De drempelhulp is dan tevens uw eigendom, wanneer u de drempelhulp via de gemeente regelt zal de drempelhulp eigendom zijn van de gemeente.

U kunt hier onze verschillende soorten drempelhulpen bekijken >[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Contact:

Komt u er niet helemaal uit? Geen probleem! Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur een mailtje naar: info@drempelhulp.nl.[/vc_column_text][vc_btn title=”Bekijk hier al onze drempelhulpen” style=”flat” color=”warning” skin=”dark” link=”url:https%3A%2F%2Fdrempelhulp.nl%2Fkant-en-klare-drempelhulpen%2F”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_images_carousel images=”5989,5988,5948,5993,5994,5995,5272,5987,5991″ img_size=”full” autoplay=”yes” wrap=”yes” title=”Voorbeelden van drempelhulpen”][/vc_column][/vc_row]