Filter

Oprijhelling

Een oprijhelling is een drempelhulp waarmee u een drempel obstakel kan overbruggen. Door de oprijhelling neer te leggen over de drempel voorkomt u ongelukken tijdens het lopen. Een oprijhelling kan gebruikt worden bij hoogteverschillen zoals een trap, stoep of drempel. Deze oprijplaten zijn gemaakt van stevig maar ook duurzaam materiaal zoals kunststof of aluminium.

Voor wie is een oprijhelling geschikt?

Oprijhellingen kunnen gebruikt worden door mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, of niet meer een hoge trap kunnen lopen maar ook voor mensen met een beperking, rolstoel, scootmobiel of rollator is een oprijhelling ideaal. Ook kan de helling gebruikt worden om spullen in en uit te laden zonder dat de spullen opgetild hoeven te worden.

Voor welke ruimtes kan je een oprijhelling nemen?

Voor gebouwen of openbare ruimtes is een oprijhelling ook ideaal, door de helling kunnen mensen met een beperking ook uw winkel bezoeken zonder moeite te hebben met de drempel of andere obstakels in en rond het gebouw. Door de helling te plaatsen is de openbare ruimte of gebouw weer toegankelijk voor iedereen.

Veiligheid

Oprijhellingen bieden ook een stukje veiligheid, door de helling te plaatsen is de kans op ongelukken een stuk kleiner. Door de helling voelen de mensen die langskomen zich ook een stuk veiliger/prettiger omdat de helling veiligheid biedt aan de bezoekers.

Soorten oprijhellingen

Er zijn verschillende oprijhellingen beschikbaar, de juiste helling ligt aan uw wensen en de ruimte die u heeft.

Drempelhelling:

Een drempelhelling is speciaal gemaakt voor het overbruggen van een kleine drempel zoals bij een deur.

Modulaire oprijhelling:

Deze helling kan op maat gemaakt worden waardoor er voor elke gewenste lengte en hoogte een oplossing beschikbaar is.

Rolstoel oprijhelling:

Deze helling is speciaal gemaakt voor mensen met een rolstoel of ander vervoersmiddel, de helling is ideaal voor mensen die in een rolstoel zitten door de extra breedte van de drempel.

Installatie:

Een drempelhulp installen kan een moeilijke klus zijn, daarom is het belangrijk om het door iemand te laten doen die er verstand van heeft zoals een installateur. Het is belangrijk dat de drempel stevig en veilig geïnstalleerd wordt zodat hij voldoet aan alle normen van veiligheid.

Kunt u niet vinden waar u naar opzoek bent?

Wij kunnen u helpen bij het zoeken van de juiste oprijhelling, wij hebben verschillende oprijhellingen in ons assortiment waardoor we altijd een juiste oplossing kunnen aanbieden. Het is belangrijk dat als u niet weet wat de geschikte oprijhelling voor u is dat u ons verteld voor waar de helling is, wat uw wensen zijn qua  materiaal, lengte en breedte en wie de drempelhelling zal gebruiken bijvoorbeeld is het voor rolstoelgebruikers of  mensen met een rollator, of is het alleen voor een kleine drempel bij uw deur te overbruggen. Als u nog meer informatie wilt over een oprijhelling kunt u ons gerust bellen of een e-mail sturen op 010-2420914  of stuur een mailtje naar info@drempelhulp.nl.