Het tegeldrager stapelsysteem

  • Stapelbaar tot maar liefst 200 mm hoog
  • Beschermt uw dak tegen slijtage en UV-straling
  • 5 mm tussenruimte voor het afvoeren van bijvoorbeeld regenwater
  • Maximale belasting: 1200 kg per PavePad
  • Diameter: 180 mm
  • Eenvoudig systeem om mee te werken, kost minder tijd dan vergelijkbare systemen
  • Geen onkruid meer, omdat er geen zand of grind aan te pas komt

Installatie van PavePad Tegeldragers

Hoe werkt het?

1. De omgeving:

Vóór het beginnen aan een project op een dak is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u veilig te werk gaat. Zorg ervoor dat alle zijdes van het dak afgesloten of bedekt zijn door bijvoorbeeld een hek, een balustrade, een muur of veiligheidsglas.

2. Het fundament:

Begin iedere terrasverhoger minimaal met een PavePad van 15 mm hoog. Deze PavePads zorgen er namelijk voor dat er geen ophoping van vuil en stof ontstaat dankzij de tussenruimte aan de onderzijde van de PavePad. Iedere PavePad onder de 15mm heeft deze tussenruimte niet en kan dus geen goede doorstroming van water of vuil garanderen.

3. Waar te beginnen:

Wij adviseren altijd om vanuit de deur te werken en vanaf daar uit te breiden naar de rest van het terras. Een ander alternatief is om te beginnen bij het hoogste punt van het terras.

4. Langs een muur:

De PavePads zijn in helften en kwarten te delen, dit zorgt ervoor dat de PavePads langs bijvoorbeeld een muur gelegd kan worden. Zorg ervoor dat de rechtopstaande “tanden” van de PavePad tegen de muur aan staan, deze zorgen voor een 5 mm afstand tussen de tegel en de muur.

5. Tussenruimtes vermijden:

Er wordt door terrasverhoger altijd geadviseerd om zoveel mogelijk tussenruimtes tussen de pavepad en bijvoorbeeld een muur of een opstaande rand te doen voorkomen door de PavePad zodanig aan te passen dat deze mooi aansluit op de muur of opstaande rand. Mocht er alsnog een tussenruimte ontstaan dan wordt er geadviseerd om de lege ruimte af te sluiten met bijvoorbeeld grind. Dit voorkomt dat er vuil of bladeren onder de Pavepad vast blijven zitten.

6. Verschillend materiaal met vershillende hoogtes

Een zeer groot voordeel van de de PavePad is dat er met verschillende hoogtes materiaal gewerkt kan worden terwijl er gebruik gemaakt kan worden van dezelfde PavePad. Door een gedeelte van de PavePad op te hogen zorgt u ervoor dat ook met verschillend materiaal u een egale vloer creëert.

7. De eerste tegels

Om te beginnen wordt er zoals eerder besproken als eerst bij de deur begonnen. Van daaruit kan er begonnen worden met het leggen van de eerst rij tegels, deze wordt in een rechte lijn vanaf de deur gelegd. Zie afbeelding. Van daaruit wordt er nog een rij aangelegd aan de zijkant, leg nu weer een rechte lijn naar de dichtsbijzijnde muur of kant.

8. Kleine hoogtes corrigeren

Voor het corrigeren van kleine hoogte kunnen de PaveShims gebruikt worden. Let wel op, wij adviseren om maximaal 4 Paveshims per Pavepad te gebruiken. Ook de PaveShims kunnen eenvoudig in halven en kwarten geknipt worden.

9. De juiste terrasdrager gebruiken:

Om te besparen op bouw- en materaalkosten wordt er geadviseerd om altijd de terrasdrager te gebruiken die het dichtst bij de uiteindelijke hoogte komt.

Informatie over onze tegeldragers

Wilt u een verhoogd terras bouwen, zonder zand of grind te gebruiken? Dan is het PavePad terrasverhoger stapelsysteem echt iets voor u. Met de PavePad terrasverhogers kunt u ieder terras tot 200 mm verhogen. Zelfs als uw terras niet gelijk is, kunt u dit terrasverhoger stapelsysteem gebruiken. PavePad terrasverhogers worden namelijk geheel op maat samengesteld, om uw terras op de beste manier te verhogen.

Voor balkons en dakterrassen

U kunt het PavePad terrasverhoger stapelsysteem gebruiken om het terras op uw balkon te verhogen, maar ook om een strak dakterras aan te leggen. Het maakt niet uit hoe groot het oppervlak van uw balkon of dakterras is. Deze terrasverhoger dakterras is geschikt voor alle balkons en dakterrassen.

De voordelen van de PavePad tegeldragers

Gebruikt u de PavePad terrasverhogers om uw terras te verhogen of gelijk te trekken, dan profiteert u van diverse voordelen. Ten eerste heeft u met het PavePad terrasverhoger stapelsysteem geen last van onkruid. Dit komt omdat er geen zand of grind aan te pas komt.

Daarnaast beschermt het systeem uw dak tegen slijtage en UV-straling. Hierdoor gaat uw dak beduidend langer mee, zonder schade aan de dakbedekking. Een ander voordeel van de terrasverhoger, is het feit dat er 5 millimeter tussenruimte wordt aangehouden bij het aanleggen van de PavePads. Hierdoor kan zelfs een grote hoeveelheid regenwater uitstekend worden afgevoerd, voor een goede watercirculatie.

Tot slot werkt het PavePad terrasverhoger systeem erg eenvoudig. Daarom kost het veel minder tijd om een strak terras aan te leggen met PavePads dan met vergelijkbare systemen. U kunt de PavePads zelfs helemaal zelf aanleggen, want dit is totaal geen ‘rocket science’.

Een strak terras met de PavePad terrasdrager

Wilt u een strak terras aanleggen? Koop dan de juiste PavePad verstelbare terrasvoeten in onze online shop en profiteer van de vele voordelen van deze stapelbare terrasverhogers. Meer weten? Neem gerust contact met ons op, want wij beantwoorden uw vragen graag.

Verstelbare tegeldragers

Wilt u uw terras verhogen? Dan kunt u gebruik maken van het innovatieve PavePad terrasverhoger stapelsysteem met verstelbare tegeldragers. Met deze tegeldragers kunt u uw terras tot 200 millimeter verhogen. En is uw terras niet gelijk? Dan kunt u ook investeren in het PavePad terrasverhoger stapelsysteem. Met dit systeem kunt u hoogteverschillen tot 200 millimeter compenseren.

Omdat het systeem met verstelbare tegeldragers erg eenvoudig in elkaar zit, hoeft u geen expert in te huren om de PavePads aan te leggen. Zonder enige hulp van een terrasspecialist kunt u uw terras op een nette en eenvoudige manier verhogen en/of gelijk trekken.

Betontegels op tegeldragers

Bent u op zoek naar een systeem dat geschikt is voor betontegels op tegeldragers? Dan zijn de PavePad verstelbare tegeldragers zeker iets voor u. De PavePad tegeldragers kunnen per stuk namelijk een gewicht van 1200 kilo dragen. Dit betekent dat u met gemak meerdere betontegels op deze tegeldragers kunt leggen.

Tegels plaatsen op tegeldragers

U kunt zelf kiezen welke tegels u op de PavePad tegeldragers wil leggen. Dit kunnen betontegels zijn, maar ook tegels van andere materiaalsoorten. Heeft u de tegels van uw nieuwe terras al aangeschaft? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze tegels niet geschikt zijn voor het PavePad terrassysteem. U kunt namelijk alle tegels plaatsen op tegeldragers van PavePad.

Keramische tegels op tegeldragers

Wilt u een terras aanleggen met keramische tegels? Dan is het PavePad terrassysteem ook zeker iets voor u. Naast betontegels, kunt u ook keramische tegels op deze tegeldragers leggen. En door de tegeldragers op de juiste hoogte in te stellen, worden eventuele hoogteverschillen op uw terras optimaal gecompenseerd. Zo transformeert u zelfs het meest ongelijke terras in een strak terras met prachtige keramische tegels.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze hoogwaardige tegeldragers, voor u een bestelling plaatst in onze online shop? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen al uw vragen over het PavePad terrassysteem voor u beantwoorden.