Het gebruik van oprijplaten

Het gebruik van oprijplaten

Oprijplaten worden op die plaatsen gebruikt waar het voor personen, die gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel, rollator of scootmobiel, moeilijk is om de hoogte te overbruggen. U kunt gebruik maken van portable drempelhulpen die u gemakkelijk mee kunt nemen. Ze kunnen gebruikt worden om verschillende drempelhoogtes te overbruggen. Daarom kunnen ze op meerdere plaatsen worden gebruikt.

Oprijplaten voor de zorginstellingen

Voor zorginstellingen (verzorgingshuizen, ziekenhuizen en privéklinieken) zijn er speciale oprijplaten voor rolstoelen ontwikkeld. Deze oprijplaten zijn geschikt om meerdere hoogteverschillen te overbruggen. Ze zijn geschikt voor lage, maar ook hele hoge drempels. De mobiele rolstoeltoegankelijkheids oprijplaten zijn gemakkelijk mee te nemen. Daarom zijn ze ook op meerdere plaatsen inzetbaar. Ze kunnen eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden.

De oprijplaten die voor een rolstoel gebruikt worden

De oprijplaten die voor een rolstoel gebruikt worden, moeten een voldoende breedte hebben. Ze worden over het algemeen van traanplaten vervaardigd om ervoor te zorgen dat ze een goede grip hebben. Ook de zijwanden van de platen moeten schuin aflopen. Komt u even naast de oprijplaat dan moet het niet zo zijn dat u omvalt. Het is wel belangrijk dat u bij gebruik ervoor zorgt dat de oprijplaten stevig liggen. Ook moeten de platen schoon worden gemaakt als het regent of sneeuwt. Als u dat niet doet, wordt de grip minder. Personen die handig met een rolstoel zijn kunnen drempels tot een hoogte van 2 cm nog wel gemakkelijk overbruggen. Dat wordt een stuk lastiger wanneer ze hoger zijn. Daarom moeten oprijplaten worden gebruikt waarvan de hellingshoek niet te groot is. Ook kunnen drempels op maat worden gemaakt. Door gebruik te maken van een oprijplaat kunnen personen met een rollator of scootmobiel de drempel of verhoging gemakkelijker overbruggen. Neem altijd een veilige oprijplaat om ongelukken te voorkomen.

Interesse in de oprijplaten van Drempelhulp.nl?

Bij Drempelhulp.nl bieden we vele verschillende oprijplaten aan die in verschillende situaties toepasbaar zijn. Hieronder vindt u een tweetal linkjes die verwijzen naar een aantal van onze oprijplaten. Komt u er aan de hand van deze linkjes er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur geheel vrijblijvend een mailtje naar: info@drempelhulp.nl. Wij helpen u dan graag verder!
U kunt ook contact met ons opnemen door gebruik te maken van onze chatsupport, mochten wij even offline zijn zullen ook deze aanvragen binnen 24 uur beantwoord worden!

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment aan meest verkopende oprijplaten >

Oprijplaten voor de transport, motoren, auto etc >