Rolstoel toegankelijk maken van Horeca

Rolstoel toegankelijk maken van Horeca bedrijven (Hotel, Restaurant en café) met een drempelhulp of drempelplaat:

Veel restaurants, cafés en hotels zijn niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel, een scootmobiel of een rollator. Dit komt omdat veel panden van horecabedrijven een flinke drempel bij de ingang hebben, waar mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator niet zonder hulp overheen kunnen. Heeft uw restaurant, café of hotel ook een flinke drempel voor de deur? Dan kunt u uw pand toegankelijk maken voor al uw gasten door een drempelhulp te laten plaatsen.

Wat is een drempelhulp?

Een drempelhulp is een hulpmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor het gelijk maken van drempels. Het hulpmiddel wordt gebruikt om de afstand tussen de grond en de drempel te overbruggen, waardoor het hoogteverschil van de drempel opgeheven wordt. Zelfs hoge drempels kunnen door een drempelhulp verdwijnen. Dit betekent dat het pand toegankelijk is voor iedereen: ook voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator.

Overigens helpt een drempelhulp uw pand niet alleen toegankelijk te maken voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator, maar ook voor mensen die slecht ter been zijn. Ouderen kunnen lelijk over drempels vallen, bijvoorbeeld omdat ze de drempels niet zien of omdat ze hun voeten niet ver op kunnen tillen. Door een drempelhulp te laten plaatsen, voorkomt u dit soort vervelende en gevaarlijke ongelukken.

De wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017

In 2016 werd de wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017 aangenomen door de Tweede Kamer. Volgens deze nieuwe wet zijn alle ondernemers verplicht om hun bedrijfspand toegankelijk te maken voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator en mensen die simpelweg slecht ter been zijn. Als horecaondernemer moet u zich ook aan deze wet houden. Dit betekent dat u vanaf 2017 wettelijk verplicht bent om uw horecabedrijf voor al uw gasten toegankelijk te maken. Drempels bij restaurants, cafés en hotels moeten volgens de wet dan ook met drempelhulpen opgeheven worden.

De voordelen van een drempelhulp

Het plaatsen van een drempelhulp is niet alleen wettelijk verplicht, maar biedt ook diverse voordelen voor u als ondernemer. Het eerste voordeel van het plaatsen van een drempelhulp, is dat u meer gasten in uw horecagelegenheid kunt verwelkomen. Gasten die het pand voorheen niet konden betreden en naar een concurrent gingen, kunnen uw pand nu wel binnen komen. Dit betekent dat u meer gasten heeft en dus meer omzet maakt, simpelweg door een eenmalige investering te doen. Met de hogere omzet die u door deze investering verdient, kunt u de kosten van een drempelhulp in een mum van tijd terugverdienen.

Een ander voordeel van het plaatsen van een drempelhulp, is dat dit simpelweg klantvriendelijk is. Door een drempelhulp te plaatsen, komt u mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator tegemoet. Zij vinden dit erg prettig, zeker omdat veel panden in Nederland nog helemaal niet toegankelijk zijn voor mindervaliden. Neemt u nu een drempelhulp, dan investeert u indirect in een goed imago voor uw bedrijf.

De juiste drempelhulp voor ieder horecabedrijf

Drempelhulp.nl verkoopt vele verschillende drempelhulpen. Het maakt niet uit of u een lage drempel heeft, een hoge drempel voor uw horecapand heeft liggen, een smalle ingang heeft of juist een hele brede ingang heeft. Voor alle ingangen van horecabedrijven hebben wij de juiste drempelhulp. Ook als u het hulpmiddel buiten of juist binnen neer wil leggen, hebben wij het juiste product voor u. Drempelhulp.nl verkoopt namelijk drempelhulpen voor binnen, maar ook voor buiten.

Drempelhulpen en oprijplaten

Een drempelhulp kan het hoogteverschil van een drempel overbruggen, maar kan grotere hoogteverschillen niet compenseren. Heeft u bijvoorbeeld een trap voor uw restaurant, café of hotel liggen, dan kunt u het hoogteverschil van deze trap niet overbruggen met een drempelhulp. Gelukkig heeft Drempelhulp.nl ook het juiste hulpmiddel voor het overbruggen van grotere hoogteverschillen. Dit hulpmiddel wordt ook wel de oprijplaat genoemd.

Een oprijplaat is een hulpmiddel dat grotere hoogteverschillen kan overbruggen dan een drempelhulp, bijvoorbeeld bij een trap voor de ingang van uw horecabedrijf. Er zijn permanente oprijplaten die u altijd kunt laten liggen, maar ook oprijplaten die u eventueel kunt verplaatsen. In wat voor oprijplaat u ook investeert voor uw restaurant, café of hotel: met dit hulpmiddel is uw bedrijf altijd en voor iedereen toegankelijk.

Vragen? Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen over het aanschaffen van een drempelhulp? Neem dan contact met ons op. Ook als uw vragen heeft over een specifiek product in ons online aanbod, kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag door al uw vragen te beantwoorden en u een duidelijker beeld te geven van de producten die wij verkopen.

En heeft u advies nodig over het aanschaffen van een drempelhulp voor uw horecabedrijf? Dan helpen wij u graag. Door te achterhalen wat voor drempel u voor uw restaurant, café of hotel heeft liggen, vinden wij de juiste drempelhulp in ons aanbod voor u specifieke horecagelegenheid. Ook als uw drempelhulp aan specifieke eisen moet voldoen, helpen wij u graag het beste product in ons assortiment te vinden.

U kunt ons telefonisch benaderen door te bellen naar 010 – 242 0913, maar wij zijn ook via e-mail bereikbaar (info@drempelhulp.nl). Drempelhulp.nl is op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 uur bereikbaar en op zaterdag bereikbaar van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Bent u een onderwijsinstelling? Klik dan hier voor meer informatie >

Bekijk ons assortiment: