Rolstoel toegankelijkheid winkels | Drempelhulp Retail

Rolstoeltoegankelijk maken van winkels met een drempelhulp

Veel winkels hebben geen vlakke ingang, maar een ingang met een kleine drempel. Al ziet u de drempel voor de deur bijna niet: mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator kunnen hier veel last van hebben. Wilt u uw winkel toegankelijk maken voor al uw potentiële klanten? Dan laat u een drempelhulp plaatsen. Met een drempelhulp maakt u uw pand rolstoel toegankelijk voor alles met wielen, waaronder rolstoelen, scootmobielen en rollators.

Bekijk hier onze verschillende drempelhulpen

Of klik op een van de onderstaande categorieën:

DREMPELHULP MODULAIR

DREMPELHULP MET LANGE HELLING

DREMPELHULP RUBBER

DREMPELHULP RUBBER SCHUIN

De Drempelhulp: een korte introductie

Een Drempelhulp is een rolstoel toegankelijkheid hulpmiddel dat gebruikt wordt voor het overbruggen van zowel lage als hoge drempels. Door een drempelhulp op de drempel van uw winkel te plaatsen, zit er geen hoogteverschil meer tussen de stoep voor uw winkel en de ingang van het pand. Dit betekent dat iedereen het pand binnen kan komen, zelfs met een zware scootmobiel.

Een drempelhulp kan een kleine drempel wegnemen, maar kan ook geplaatst worden op een hoge drempel. Zelfs als u een vrij hoge drempel in de ingang van uw winkel heeft liggen, kunt u dit kosteneffectieve hulpmiddel aanschaffen om iedereen welkom te heten in uw winkelpand.

De wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017​

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat mindervaliden ieder bedrijfspand en andere gebouwen zonder enige moeite kunnen betreden. Daarom is in 2016 de Wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017 officieel aangenomen. Volgens deze wet zijn ondernemers verplicht hun gebouw rolstoel toegankelijk te maken voor mindervaliden, zoals mensen met een rolstoel of rollator. Heeft u een winkelpand met een kleine drempel? Dan maakt u uw pand eenvoudig en kosteneffectief rolstoel toegankelijk  door een drempelhulp te plaatsen.

Trek meer klanten met een rolstoel toegankelijk gebouw

Maar liefst 85 procent van de gebouwen in Nederland is niet rolstoel rolstoel toegankelijk. Dit kan komen door een trap voor de deur, maar ook door een te hoge drempel. Waarschijnlijk heeft u het zelf niet eens in de gaten, maar is uw winkel of bedrijfspand ook niet rolstoelvriendelijk. Dit kan komen door een trap voor de deur, maar ook door een drempel die u misschien zelf niet eens gezien heeft. Is uw winkelpand niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers door een kleine of grote drempel? Dan kunt u een drempelhulp laten plaatsen. Door een drempelhulp te laten plaatsen, kan iedereen uw winkel in. Dit betekent dat u meer klanten trekt, simpelweg door een eenmalige investering te doen.

Een kleine investering met grote resultaten​

Een Drempelhulp is helemaal niet duur. U investeert eenmalig een klein bedrag in dit effectieve hulpmiddel en u kunt jaren profiteren van deze investering. Heeft u een paar extra klanten door de drempelhulp voor uw winkelpand, dan heeft u de investering in dit hulpmiddel er al bijna uit. Zie het dus niet als geld dat u kwijt bent, maar een investering die u gewoon terugverdient.

Overigens investeert u met een drempelhulp niet alleen in een hogere omzet, maar ook in een betere klanttevredenheid. Mensen die uw winkel niet of nauwelijks kunnen bereiken door een te hoge drempel, voelen zich vaak teleurgesteld. Door in een drempelhulp te investeren, kunt u hun negatieve gevoelens omzetten in positieve gevoelens. Uw nieuwe klanten doen niet alleen mogelijk een aankoop in uw winkel, maar zijn ook positief over uw bedrijf. Uiteindelijk is dit nog meer waard dan een enkele verkoop in uw winkel, aangezien de positieve ervaringen met uw bedrijf ook gedeeld worden met anderen. Door in een drempelhulp te investeren, kunt u een positief imago krijgen waar u nog vele jaren van profiteert.

Verschillende soorten drempelhulpen

Omdat iedere ingang er weer anders uit ziet en iedere drempel ook weer anders is, bieden wij verschillende soorten drempelhulpen aan. Denk hierbij aan hulpmiddelen voor lage drempels, maar ook aan hulpmiddelen voor hoge drempels. Of uw ingang nu breed of juist heel smal is: wij hebben de juiste drempelhulp voor uw winkelpand. Ook maakt het niet uit of uw drempelhulp binnen of buiten moet liggen, want wij bieden Drempelhulpen voor binnen en buiten aan.

Ook kunt u bij ons terecht voor het aanschaffen van een oprijplaat. Een oprijplaat wordt gebruikt voor het overbruggen van grotere hoogteverschillen, bijvoorbeeld bij een trap voor de ingang van uw winkel. Door eenmalig in een oprijplaat te investeren, kunnen mensen met rolstoelen, scootmobielen, rollators en zelfs kinderwagens gemakkelijk en snel uw winkelpand betreden. Daar komt nog bij dat het volgens de wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017 verplicht is om een oprijplaat te plaatsen als uw bedrijfspand niet toegankelijk is voor mindervaliden. Gelukkig kunt u bij Drempelhulp.nl terecht voor het aanschaffen van een hoge kwaliteit en aantrekkelijk geprijsde oprijplaat voor uw winkelpand.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de drempelhulpen die wij verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze producten, zodat u de beste drempelhulp voor uw winkel kunt aanschaffen. Ook als u professioneel advies nodig heeft bij het kopen van uw drempelhulp, kunt u contact met ons opnemen. Wij horen graag wat voor soort drempel u heeft, zodat wij de beste drempelhulp voor uw winkelpand kunnen zoeken.

U kunt ons benaderen door te bellen naar 010 – 242 0914 of een e-mail te sturen naar info@drempelhulp.nl. Wij zijn op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 uur bereikbaar en op zaterdag altijd bereikbaar van 11:00 uur tot 17:00 uur. 

Horeca bedrijf? Klik hier voor meer informatie dat voor u van toepassing is

Bekijk hier ons assortiment aan drempelhulpen: