Rolstoel toegankelijkheid winkels | Drempelhulp Retail

Rolstoeltoegankelijk maken van winkels met een drempelhulp

Veel winkels hebben geen vlakke ingang, maar een ingang met een kleine drempel. Al ziet u de drempel voor de deur bijna niet: mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator kunnen hier veel last van hebben. Wilt u uw winkel toegankelijk maken voor al uw potentiële klanten? Dan laat u een drempelhulp plaatsen. Met een drempelhulp maakt u uw pand rolstoel toegankelijk voor alles met wielen, waaronder rolstoelen, scootmobielen en rollators.

Een Drempelhulp is een rolstoel toegankelijkheid hulpmiddel dat gebruikt wordt voor het overbruggen van zowel lage als hoge drempels. Door een drempelhulp op de drempel van uw winkel te plaatsen, zit er geen hoogteverschil meer tussen de stoep voor uw winkel en de ingang van het pand. Dit betekent dat iedereen het pand binnen kan komen, zelfs met een zware scootmobiel.

Een drempelhulp kan een kleine drempel wegnemen, maar kan ook geplaatst worden op een hoge drempel. Zelfs als u een vrij hoge drempel in de ingang van uw winkel heeft liggen, kunt u dit kosteneffectieve hulpmiddel aanschaffen om iedereen welkom te heten in uw winkelpand.

De wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017​

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat mindervaliden ieder bedrijfspand en andere gebouwen zonder enige moeite kunnen betreden. Daarom is in 2016 de Wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017 officieel aangenomen. Volgens deze wet zijn ondernemers verplicht hun gebouw rolstoel toegankelijk te maken voor mindervaliden, zoals mensen met een rolstoel of rollator. Heeft u een winkelpand met een kleine drempel? Dan maakt u uw pand eenvoudig en kosteneffectief rolstoel toegankelijk  door een drempelhulp te plaatsen.

Trek meer klanten met een rolstoel toegankelijk gebouw

Maar liefst 85 procent van de gebouwen in Nederland is niet rolstoel rolstoel toegankelijk. Dit kan komen door een trap voor de deur, maar ook door een te hoge drempel. Waarschijnlijk heeft u het zelf niet eens in de gaten, maar is uw winkel of bedrijfspand ook niet rolstoelvriendelijk. Dit kan komen door een trap voor de deur, maar ook door een drempel die u misschien zelf niet eens gezien heeft. Is uw winkelpand niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers door een kleine of grote drempel? Dan kunt u een drempelhulp laten plaatsen. Door een drempelhulp te laten plaatsen, kan iedereen uw winkel in. Dit betekent dat u meer klanten trekt, simpelweg door een eenmalige investering te doen.

Een kleine investering met grote resultaten​

Een Drempelhulp is helemaal niet duur. U investeert eenmalig een klein bedrag in dit effectieve hulpmiddel en u kunt jaren profiteren van deze investering. Heeft u een paar extra klanten door de drempelhulp voor uw winkelpand, dan heeft u de investering in dit hulpmiddel er al bijna uit. Zie het dus niet als geld dat u kwijt bent, maar een investering die u gewoon terugverdient.

Overigens investeert u met een drempelhulp niet alleen in een hogere omzet, maar ook in een betere klanttevredenheid. Mensen die uw winkel niet of nauwelijks kunnen bereiken door een te hoge drempel, voelen zich vaak teleurgesteld. Door in een drempelhulp te investeren, kunt u hun negatieve gevoelens omzetten in positieve gevoelens. Uw nieuwe klanten doen niet alleen mogelijk een aankoop in uw winkel, maar zijn ook positief over uw bedrijf. Uiteindelijk is dit nog meer waard dan een enkele verkoop in uw winkel, aangezien de positieve ervaringen met uw bedrijf ook gedeeld worden met anderen. Door in een drempelhulp te investeren, kunt u een positief imago krijgen waar u nog vele jaren van profiteert.

Verschillende soorten drempelhulpen

Omdat iedere ingang er weer anders uit ziet en iedere drempel ook weer anders is, bieden wij verschillende soorten drempelhulpen aan. Denk hierbij aan hulpmiddelen voor lage drempels, maar ook aan hulpmiddelen voor hoge drempels. Of uw ingang nu breed of juist heel smal is: wij hebben de juiste drempelhulp voor uw winkelpand. Ook maakt het niet uit of uw drempelhulp binnen of buiten moet liggen, want wij bieden Drempelhulpen voor binnen en buiten aan.

Ook kunt u bij ons terecht voor het aanschaffen van een oprijplaat. Een oprijplaat wordt gebruikt voor het overbruggen van grotere hoogteverschillen, bijvoorbeeld bij een trap voor de ingang van uw winkel. Door eenmalig in een oprijplaat te investeren, kunnen mensen met rolstoelen, scootmobielen, rollators en zelfs kinderwagens gemakkelijk en snel uw winkelpand betreden. Daar komt nog bij dat het volgens de wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017 verplicht is om een oprijplaat te plaatsen als uw bedrijfspand niet toegankelijk is voor mindervaliden. Gelukkig kunt u bij Drempelhulp.nl terecht voor het aanschaffen van een hoge kwaliteit en aantrekkelijk geprijsde oprijplaat voor uw winkelpand.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de drempelhulpen die wij verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze producten, zodat u de beste drempelhulp voor uw winkel kunt aanschaffen. Ook als u professioneel advies nodig heeft bij het kopen van uw drempelhulp, kunt u contact met ons opnemen. Wij horen graag wat voor soort drempel u heeft, zodat wij de beste drempelhulp voor uw winkelpand kunnen zoeken.

U kunt ons benaderen door te bellen naar 010 – 242 0914 of een e-mail te sturen naar info@drempelhulp.nl. Wij zijn op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 uur bereikbaar en op zaterdag altijd bereikbaar van 11:00 uur tot 17:00 uur. 

Horeca bedrijf? Klik hier voor meer informatie dat voor u van toepassing is

9 tips om uw winkel of restaurant toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en scootmobiel gebruikers

Is uw winkel of restaurant al rolstoeltoegankelijk? Zo niet, dan bieden wij hier handige en bruikbare tips voor het doen van kleine aanpassingen aan uw pand om met weinig inspanning er toch voor te zorgen dat ook rolstoelgebruikers, rollatorgebruikers of mensen in een scootmobiel gebruik kunnen maken van uw producten of diensten. Hieronder 10 tips om uw winkel of restaurant toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en scootmobiel gebruikers.

1. Meet de hoogte en breedte van de drempel

Het belangrijkst om te weten voordat u een drempeloplossing aanschaft zijn de afmetingen van de te overbruggen drempel. Zodra u weet wat de formaat moet zijn van de drempelhulp kunt u er al snel achter komen wat de aanschafprijs zou kunnen zijn van de drempelhulp.

Weet u niet zeker hoe u uw drempelhulp in moet meten? Neem dan gerust contact met ons op, wij hebben onze eigen inmeetservice en kunnen bij u langskomen. Ook zou u vrijblijvend enkele foto’s en wat globale afmetingen naar ons kunnen mailen. Wij kunnen aan de hand van deze gegevens al bepalen welke drempeloplossing voor uw drempel geschikt zou zijn.

Neem contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur een mailtje naar: info@drempelhulp.nl.

Van de bovenstaande afbeelding zijn met name de hoogte (A) en de breedte (C) van belang voor het selecteren van de juiste drempelhulp.

2. Een permanente of een mobiele drempelhulp

Het tweede wat u zich af moet vragen is of u de drempeloplossing permanent op de grond wilt laten liggen of dat deze verplaatsbaar moet kunnen zijn.

Zo zou u er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een oprijplaat aan te schaffen en deze alleen te plaatsen wanneer deze nodig is, deze oprijplaten zijn te vinden onder de categorie; oprijplaten.

Een permanente drempelhulp ligt standaard op zijn toegewezen plek, ook wanneer deze niet actief gebruikt wordt. Deze drempeloplossingen zijn te vinden onder de categorie; Kant-en-klare drempelhulpen.

Permanent

Een drempelhulp om voor een langere periode als oplossing neer te leggen. Deze legt u simpelweg tegen de drempel aan.

60 cm - Oprijplaat opvouwbaar extra breed

Mobiel

Een drempelhulp om mee te nemen en / of eenvoudig op te bergen wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt.

3. Een mobiel pinautomaat

Vaak komt het voor dat rolstoelgebruikers moeite hebben met het gebruiken van pinautomaten, omdat de balie simpelweg te hoog is en lastig te bereiken. Een mobiel pinautomaat biedt hierbij uitkomst omdat deze eenvoudig aan de klant in de hand gegeven kan worden.

4. Toilet toegankelijkheid

Om het gaan zitten en opstaan voor ouderen te vereenvoudigen wordt het aanbevolen om in ieder geval toiletbeugels te plaatsen aan de kanten van het toilet. Ook op andere plekken op het toilet kunnen wandbeugels wenselijk zijn. Een gehandicapten toilet is minimaal 165 cm bij 220 cm.

5. Instrueer uw personeel

Zorg ervoor dat uw personeel weet wat ze moeten doen wanneer er een klant is die wat extra hulp vereist, zoals bijvoorbeeld het overbruggen van een drempel of het verschuiven van stoelen enz.

6. Zorg voor een veilige uitloop

Zeker met hogere drempels is het belangrijk om rekening te houden met de uitloop van de drempelhulp, want hoe hoger de drempel hoe langer de drempelhulp. Zorg er dus voor dat u genoeg ruimte heeft rondom de desbetreffende drempel. Over het algemeen rekenen wij een verhouding van 1:5. Dit betekent dat voor iedere centimeter omhoog u 5 cm uitloop moet rekenen.

7. Informeer uw klanten

Wij adviseren het om bijvoorbeeld op uw website te communiceren hoe toegankelijk uw winkel of horecazaak precies is. Is de ingang ook voor mensen met een rolstoel makkelijk bereikbaar of zijn uw drempels toch nog lastig te overbruggen? Is er een aangepast toilet aanwezig in de zaak met bijvoorbeeld een wandbeugel? Zijn er invalidenparkeerplaatsen in de buurt? Laat uw klant op deze manier bij voorbaat weten wat ze te wachten staat. Wanneer uw pand goed toegankelijk is door de gedane drempelaanpassingen kunt u zich aanmelden bij de app Ongehinderd.

8. Twijfel niet

Voor een relatief lage prijs kunt u uw bedrijfspand al volledig rolstoeltoegankelijk maken. Het plaatsen van een drempelhulp kost u maar minimale inspanning en wanneer u uw drempelhulp bij Drempelhulp.nl online besteld kunt u deze binnen uiterlijk 2 werkdagen al bij u thuis of bij u op locatie verwachten. Daarnaast heeft u op onze producten 2 tot soms wel 5 jaar garantie en bevalt het product niet dan kunt u deze binnen 14 dagen altijd kosteloos terugsturen, u ontvangt het volledige aanschafbedrag terug.

Levering binnen 1-2 werkdagen

Al onze drempelhulpen en oprijplaten worden direct uit voorraad geleverd. U heeft deze dus altijd binnen 1-2 werkdagen in huis.

Niet goed, geld terug

Na ontvangst van uw bestelling heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Ook hebben onze producten in alle gevallen 2 jaar garantie.

Advies van specialisten

Weet u niet zeker welke drempelhulp u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420914 of stuur een mailtje naar: info@drempelhulp.nl

9. Vraag om hulp en advies

Komt u er niet helemaal uit met het uitkiezen van een drempelhulp, of ontvangt u gewoon graag wat extra advies? Dan kunt u iedere werkdag van 9:00 tot 17:00 en op zaterdag van 11:00 tot 16:00 gerust en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen naar 010 – 242 09 14 of stuur een mailtje naar info@drempelhulp.nl, wij helpen u dan graag verder. Daarnaast kunnen wij ook drempelhulpen op maat voor u maken en wanneer nodig zelfs installeren. Bekijk hier drempelhulpen Bekijk hier oprijplaten Toiletbeugels

has been added to your cart.
Checkout