Rolstoeltoegankelijkheid van Onderwijsinstellingen

Rolstoeltoegankelijkheid van onderwijsinstellingen

Het gebouw van een onderwijsinstelling moet toegankelijk zijn voor alle leerlingen en studenten, maar ook voor alle docenten en andere medewerkers. Dit klinkt logisch, maar veel panden van onderwijsinstellingen zijn niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel, een scootmobiel, een rollator of gewoon voor mensen die slecht ter been zijn. Dit kan komen door een trap, maar ook door een drempel in de ingang van het pand.

Uw pand toegankelijk maken met een drempelhulp of oprijplaat

Ligt er voor de ingang van uw onderwijsinstelling een subtiele drempel of zelfs een hoge trap? Dan kunt u uw pand toegankelijk maken door in een drempelhulp of oprijplaat aan te schaffen. Een drempelhulp is een hulpmiddel dat gebruikt wordt om het hoogteverschil van een drempel (laag of hoog) te overbruggen. Door een drempelhulp op de drempel van uw pand te leggen, kunt u uw pand toegankelijk maken voor alle bezoekers. Denk hierbij aan leerlingen en studenten, maar ook aan docenten, andere medewerkers en overige bezoekers van uw onderwijsinstelling.

Een oprijplaat wordt gebruikt om grotere hoogteverschillen te overbruggen, bijvoorbeeld bij een trap. Een oprijplaat kan permanent geplaatst worden, maar ook inklapbaar zijn. Door het grote aanbod oprijplaten van Drempelhulp.nl, kan vrijwel ieder groter hoogteverschil met dit hulpmiddel gecompenseerd worden om de toegankelijkheid van onderwijsinstellingen te verbeteren.

De wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017

Vorig jaar werd de wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017 aangenomen door de Nederlandse overheid. Volgens deze wet moeten alle bedrijfspanden en overige panden, bijvoorbeeld van schoolinstellingen, toegankelijk gemaakt worden voor mindervaliden. Denk hierbij aan mensen met een rolstoel of scootmobiel, maar ook aan mensen die minder goed ter been zijn. Het aannemen van de wet is overigens geen overbodige luxe, want maar liefst 85 procent van de gebouwen in ons land is niet voor iedereen toegankelijk. Door het aannemen van de wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017, moet hier verandering in komen. Het keurmerk toegankelijkheid gehandicapten gaat hier ook verandering in aanbrengen.

Onderwijsinstellingen als basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten zijn ook verplicht aan de wet toegankelijkheid bedrijven en gebouwen 2017 te voldoen. Dit betekent dat uw onderwijsinstelling dit jaar ook uitgerust moet worden met een drempelhulp of eventueel een oprijplaat.

De juiste drempelhulp kopen voor uw onderwijsinstelling

Omdat iedere onderwijsinstelling weer een andere soort ingang heeft, biedt Drempelhulp.nl verschillende soorten drempelhulpen en oprijplaten aan. We hebben drempelhulpen voor hoge drempels, lage drempels, smalle ingangen, brede ingangen, buiten en binnen. Ook heeft Drempelhulp.nl oprijplaten voor hoge hellingen, lagere hellingen, permanente plaatsing en flexibele plaatsing. Het maakt niet uit hoe de ingang van uw onderwijsinstelling er precies uit ziet, want wij hebben altijd de juiste drempelhulp en/of oprijplaat voor uw pand.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de drempelhulpen en/of oprijplaten die wij verkopen? Neem dan contact met ons op, zodat wij al uw vragen over onze producten kunnen beantwoorden. Wilt u in een drempelhulp en/of oprijplaat investeren, maar weet u niet goed welk product u aan moet schaffen om uw pand echt toegankelijk te maken? Dan helpen wij u graag met kiezen. Door meer informatie te verzamelen over de ingang van uw pand en eventueel uw specifieke drempelhulp of oprijplaat eisen te achterhalen, zoeken wij de beste drempelhulp of oprijplaat voor uw onderwijsinstelling.

Drempelhulp.nl is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 010 – 242 0913. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 8:30 uur tot 17:00 uur en op zaterdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 11:00 uur tot 17:00 uur. Om ons per e-mail te bereiken, kunt u een bericht sturen naar info@drempelhulp.nl. Wij proberen uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.


Geen onderwijsinstelling, maar een retail bedrijf? Voor meer informatie klik hier >