Een oprijplaat kopen / bestellen

Een oprijplaat kopen / bestellen

Een oprijplaat kopen / bestellen

U kunt een oprijplaat nodig hebben wanneer u met bijvoorbeeld uw scootmobiel dagelijks een bepaalde hoogte moet overbruggen. Zo’n oprijplaat kan ook nodig zijn voor mensen die gebruik maken van een looprek, rollator of rolstoel. Wanneer er geen oprijplaat op maat is, kunt u een oprijplaat op maat laten maken. De oprijplaat moet voldoende stevig zijn. Hij wordt gemaakt van staal of aluminium.  De drempels die door u overbrugd moeten worden in uw omgeving, moeten een oprijplaat hebben, als je gekluisterd bent aan een rolstoel of scootmobiel. De hellingshoek mag niet te groot zijn. De lengte van de oprijplaat is afhankelijk van de hoogte die overbrugd moet worden. Afgesproken is dat de hellingbaan van de oprijplaat maximaal een schuinte van ongeveer 17% mag hebben. U moet er namelijk gemakkelijk met uw rolstoel overheen kunnen rijden.

Een oprijplaat bestellen

Wanneer er geen geschikte oprijplaat gekocht kan worden bij Drempelhulp.nl is het mogelijk er een te bestellen die aan de juiste maten voldoet die u wenst. Wanneer u niet precies weet welke maten u moet opgeven gaat u daarvoor naar de website van Drempelhulp.nl. Komt u er vervolgens nog niet uit, dan kunt u het beste even contact opnemen. U kunt op deze manier een drempelhulp of drempelplaat aanschaffen voor een kleine drempel, maar ook voor een hoge drempel. U kunt kiezen uit een grote voorraad drempelhulpen, maar het is altijd mogelijk dat die u wilt hebben er niet is. Dan is het bestellen de beste oplossing. Oprijplaten worden in klassen verdeeld. Er zijn drempelplaten tot een hoogte van 3 cm, tussen de 3 en 7 cm en tussen de 5 en 15 cm. Ze worden van traanplaat gemaakt met een dikte van 4 mm. Voor het berijden met een scootmobiel wordt een traanplaat toegepast met een dikte van 6 mm. De belastbaarheid is dan 600 kilogram.

Op maat laten maken

Wanneer u met een rolstoel of scootmobiel over de oprijplaat rijdt, is het belangrijk dat ook de zijwanden geleidelijk aflopen. Het mag niet zo zijn dat als u een klein stukje naast de oprijplaat komt eraf valt. Het is ook verstandig om die oprijplaten, waar u regelmatig overrijdt, vast te zetten, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Vraag hier een offerte op maat aan >

Share this post