Valpreventie ouderen

Valpreventie ouderen.

valpreventie ouderen

Ouderen zijn minder stabiel, vinden het lastiger zich te coördineren en hebben bovendien minder sterke spieren. Door de combinatie van deze factoren, zijn ouderen sneller geneigd te vallen. Een val is niet alleen pijnlijk, maar kan voor grote lichamelijke problemen zorgen en ook op emotioneel vlak een enorme klap zijn. Wilt u uw woning of bedrijfspand veiliger maken voor ouderen, zodat er geen ongelukken meer gebeuren? Investeer dan in valpreventie ouderen.

Valpreventie ouderen met een drempelhulp

Er zijn diverse manieren om uw woning of bedrijfspand veiliger te maken voor ouderen. Eén van de dingen die u kunt doen in het kader van valpreventie ouderen, is het aanschaffen van een drempelhulp. Een drempelhulp is een hulpmiddel dat u op een drempel legt. Door de drempelhulp op een drempel te leggen, wordt er een lichte helling gevormd. Waar een drempel gevaarlijk kan zijn voor ouderen, komt de oudere doelgroep gemakkelijk over de lichte helling heen.

Door in een drempelhulp te investeren, kunt u veel ongelukken voorkomen. Veel ouderen vallen namelijk over drempels, simpelweg omdat zij deze niet zien of de hoogte van een drempel niet goed in kunnen schatten Een drempelhulp is dan ook een van de beste aankopen in het kader van valpreventie ouderen.

De drempelhulp: ook handig voor mindervaliden

Daar komt nog bij dat een drempelhulp niet alleen veel ongelukken bij ouderen kan voorkomen, maar ook erg praktisch is voor mindervaliden in rolstoelen, met rollators en in scootmobielen. Door een drempelhulp neer te leggen, kunnen de wielen van deze voertuigen namelijk gemakkelijk over de drempel heen rijden. Zelfs hoge drempels kunnen op deze manier weggenomen worden, waardoor een woning of bedrijfspand weer voor alle mindervaliden toegankelijk is.
Wilt u uw woning of bedrijfspand niet alleen veilig en toegankelijk maken voor ouderen, maar ook voor mindervaliden? Investeer dan in een drempelhulp voor valpreventie ouderen.

Een drempelhulp

Wanneer u hulpbehoevend bent en gebruik moet maken van een rolstoel, rollator of schootmobiel kunnen drempels in huis vervelend zijn. Drempels in huis kunnen een obstakel zijn, omdat u de hoogte van een drempel moet overbruggen. U kunt kiezen uit twee mogelijkheden om het probleem met de drempels in huis op te lossen. U kunt beslissen om heel uw huis vrij van drempels te maken. Dit betekent ook dat u de vloeren zal moeten aanpassen. Het drempelvrij maken is heel wat werk en ook de kosten kunnen daarbij behoorlijk hoog zijn. Gemakkelijker is het om drempelhulpen te plaatsen.
0,3 x 10 x 100 cm Drempelvervanger, aluminium

Een drempelvervanger

In uw huis kunt u als u hulpbehoevend bent en gebruik moet maken van bijvoorbeeld een rollator de problemen die u heeft met drempels oplossen door drempelverlagers. Hierdoor wordt de drempel niet verlaagt, maar kunt u een drempel gemakkelijker overbruggen. Het is een schuine oplopende strip of plaat die voor de drempel geplaatst wordt. Dit wordt in veel gevallen aan weerszijden van de drempel gedaan. U moet een strip nemen waarvan de hellinghoek niet te groot is.
2,5 cm - Rubberen Drempelhulp Schuin

Een rubberen drempelhulp

Om de hinder die u ondervindt van de drempels in uw huis, kunnen er plakscheggen geplaatst worden. Plakscheggen kunnen de hoogteverschillen bij de drempels in huis wegnemen. De plakscheggen hebben een minimale afmeting, zodat ze altijd passen. Het is ook een groot voordeel dat plakscheggen zelfklevend zijn. Aan de voorzijde zijn ze afgeschuind. U zult geen last hebben van de overgang. Plakscheggen worden vooral toegepast om een hoogte van 0,6 tot 3,6 cm te overbruggen. Ze worden aan weerszijden van de drempel geplaatst. U kunt ook kiezen voor het laten plaatsen van scheggen. Met scheggen kunt u een hoogteverschil overbruggen van 2 tot 15 cm. Voordat u een besluit neemt wat voor een drempelhulp u geplaatst wilt hebben, is het verstandig om vooraf bij de gemeente te vragen of u een vergoeding kunt krijgen.