Valpreventie ouderen

Valpreventie ouderen.

valpreventie ouderen

Ouderen zijn minder stabiel, vinden het lastiger zich te coördineren en hebben bovendien minder sterke spieren. Door de combinatie van deze factoren, zijn ouderen sneller geneigd te vallen. Een val is niet alleen pijnlijk, maar kan voor grote lichamelijke problemen zorgen en ook op emotioneel vlak een enorme klap zijn. Wilt u uw woning of bedrijfspand veiliger maken voor ouderen, zodat er geen ongelukken meer gebeuren? Investeer dan in valpreventie ouderen.

Valpreventie ouderen met een drempelhulp

Er zijn diverse manieren om uw woning of bedrijfspand veiliger te maken voor ouderen. Eén van de dingen die u kunt doen in het kader van valpreventie ouderen, is het aanschaffen van een drempelhulp. Een drempelhulp is een hulpmiddel dat u op een drempel legt. Door de drempelhulp op een drempel te leggen, wordt er een lichte helling gevormd. Waar een drempel gevaarlijk kan zijn voor ouderen, komt de oudere doelgroep gemakkelijk over de lichte helling heen.

Door in een drempelhulp te investeren, kunt u veel ongelukken voorkomen. Veel ouderen vallen namelijk over drempels, simpelweg omdat zij deze niet zien of de hoogte van een drempel niet goed in kunnen schatten Een drempelhulp is dan ook een van de beste aankopen in het kader van valpreventie ouderen.

De drempelhulp: ook handig voor mindervaliden

Daar komt nog bij dat een drempelhulp niet alleen veel ongelukken bij ouderen kan voorkomen, maar ook erg praktisch is voor mindervaliden in rolstoelen, met rollators en in scootmobielen. Door een drempelhulp neer te leggen, kunnen de wielen van deze voertuigen namelijk gemakkelijk over de drempel heen rijden. Zelfs hoge drempels kunnen op deze manier weggenomen worden, waardoor een woning of bedrijfspand weer voor alle mindervaliden toegankelijk is.
Wilt u uw woning of bedrijfspand niet alleen veilig en toegankelijk maken voor ouderen, maar ook voor mindervaliden? Investeer dan in een drempelhulp voor valpreventie ouderen.


Winkel hier onze drempelhulpen