Een oprijplaat op maat laten maken

Een oprijplaat op maat laten maken

Een oprijplaat op maat laten maken

Ondanks dat Drempelhulp.nl veel verschillende soorten en maten oprijplaten in voorraad hebben, kan het voorkomen dat er niet een voor u geschikt is. Het kan voorkomen dat uw toegangsdeur voor uw scootmobiel groot is. U wilt daarvoor een passende oprijplaat hebben met schuin aflopende zijkanten. Dat is geen probleem. Wanneer u de maten van de oprijplaat doorgeeft bij Drempelhulp.nl en het gewicht die hij moet kunnen dragen, wordt er een op maat gemaakt. Oprijplaten die voor een scootmobiel worden gebruikt, hebben een dikte van 6 mm en kunnen belast worden tot 600 kilogram. Dat is voldoende voor een scootmobiel. Er worden traanplaten gebruikt en er wordt voor gezorgd dat de hellinghoek niet te groot wordt. Ook personen met een rolstoel moeten gemakkelijk van een oprijplaat gebruik kunnen maken.

De versteviging van de oprijplaten

Komt u met een rolstoel of scootmobiel net even buiten de rand als u omhoog of omlaag rijdt dan moet het niet zo zijn dat u eraf valt. Daarom moeten ook de zijkanten schuin aflopen. Deze schuin aflopende platen dienen voor de versteviging van de oprijplaten en de veiligheid. Omdat de oprijplaat en de afschuiningen uit een metaalplaat zijn gemaakt, zijn ze bijzonder stevig. De doorgegeven maten moeten wel precies worden doorgegeven, zodat u de oprijplaat op de plaats van bestemming alleen nog maar hoeft vast te maken.

Een veilige oprijplaat

Wanneer u een oprijplaat nodig heeft, neem er dan een waarvan u er zeker van kunt zijn dat het een stevige en veilige is. Ga niet zelf aan de slag om er een te maken. Bij gebruik zouden er gemakkelijk ongelukken kunnen gebeuren, omdat de oprijplaat niet goed is. Er moet het juiste materiaal voor worden gebruikt, zodat de persoon in een scootmobiel of rolstoel zich veilig voelt als hij over de oprijplaat rijdt. De verhoging die door een drempel ontstaat moet gemakkelijk en veilig overwonnen kunnen worden. Een drempelhulp of oprijplaat zijn er in verschillende soorten en maten. Wanneer u niet precies weet wat u nodig heeft, kijk dan op Drempelhulp.nl. Heeft u vragen, neem dan contact op en dan wordt u snel en goed geholpen.

Share this post